Care este riscul pentru hipertensiune arterială

Ce este hipertensiunea? Hipertensiunea arterială este cunoscută și sub denumirea de hipertensiune arterială, aceasta este o afecțiune în care forța sângelui împotriva peretelui arterei tale este excesiv de mare, astfel încât provoacă probleme de sănătate, cum ar fi bolile de inimă. Tensiunea arterială este de obicei determinată de nivelul de sânge pe care îl pompează inima.

Cum să controlați hipertensiunea

Dacă arterele sunt strânse și inima pompează cantități excesive de sânge, presiunea tinde să fie ridicată. Hipertensiunea arterială se poate dezvolta fără simptome evidente timp de mulți ani, hipertensiunea arterială poate duce la complicații precum accident vascular cerebral și atac de cord, care poate provoca moartea dacă nu este tratată la timp.

Hipertensiunea arterială afectează în cele din urmă toată lumea la un moment dat sau altul.

Hipertensiunea primară: hipertensiunea primară nu are nicio cauză, dar studiile arată că aceasta evoluează de-a lungul anilor.
Hipertensiune arterială secundară: hipertensiune arterială secundară modele obstructive de somn, probleme renale, tumori ale glandei suprarenale, probleme tiroidiene, defecte congenitale ale vaselor de sânge, medicamente precum analgezice fără prescripție medicală, remedii la rece, dongestante, medicamente ilicite, cum ar fi pilulele anticonceptionale, amfetamina cocaină și consumul excesiv de alcool. Hipertensiunea secundară poate fi o cauză principală a unei tulburări foarte maligne.

Care sunt simptomele hipertensiunii arteriale? Simptomele hipertensiunii arteriale sunt următoarele:

  • Cefalee severă
  • Oboseală sau confuzie
  • Panică
  • Durere în piept
  • Sânge în urină
  • Vedere încețoșată
  • Dificultăți de respirație.

Ce cauzează hipertensiunea arterială?

Hipertensiunea arterială este altfel numită hipertensiune arterială. Aceasta este forța care se răspândește pe pereții vaselor de sânge umane. Aceasta depinde de rezistența vaselor de sânge BP și de cât de greu trebuie să funcționeze inima. Cei mai mulți dintre noi au această problemă, dar inconștient ne conducem viața. Dar, hipertensiunea arterială netratată poate provoca accidente vasculare cerebrale, boli de inimă și, uneori, moarte.

Principala cauză a hipertensiunii arteriale depinde de condițiile medicale și mentale subiacente. Volumul plasmatic din sânge, activitatea hormonală, stresul și lipsa activităților, boala renală cronică, diabetul, obezitatea, apneea de somn, sarcina și sindromul Cushing sunt considerate principalele cauze ale hipertensiunii.

Patru etape ale hipertensiunii arteriale

Normal: când sistolicul este sub 120 mm Hg și diastolicul este sub 80 mm Hg, limita este considerată normală. Nu este nevoie de medicamente, în timp ce întotdeauna trebuie să vă monitorizați BP.
Pre-hipertensiune arterială: dacă sistolicul este cuprins între 120 și 139 mm Hg, iar diastolicul este cuprins între 80 și 89 mm Hg, vă aflați în intervalul hipertensiunii. Nu este nevoie de medicamente pentru această afecțiune, în timp ce trebuie luate în considerare modificările stilului de viață.
Etapa-1: când sistolicul dvs. este între 140-159 mm Hg și diastolic 90-99 mm Hg, aveți un risc limitat de hipertensiune arterială. Ar trebui să luați modificări ale stilului de viață împreună cu medicamente anti-hipertensiune, cum ar fi beta-blocante, blocante ale canalelor de calciu, diuretice etc.
Etapa-2: dacă sistolicul depășește 160 mm Hg și diastolicul depășește 100 mm Hg, este considerat foarte grav. Medicul va recomanda un tratament cu două medicamente, adoptând o dietă strictă pentru a aborda problemele de inimă și accident vascular cerebral și va fi sfătuit pentru modificările stilului de viață.

Cum este diagnosticată hipertensiunea? Hipertensiunea arterială este de obicei diagnosticată în timpul unui control corporal de rutină. Este recomandabil să vă recomandați să vizitați un medic generalist dacă se dezvoltă hipertensiune arterială. Persoanele care se află între grupa de vârstă de 18 și 39 de ani și 40 de ani sau mai mult prezintă un risc mai mare de a dezvolta hipertensiune arterială. O manșetă de mână de dimensiuni adecvate este utilizată pentru a diagnostica hipertensiunea. Există unele mașini disponibile care vă pot analiza Gratuit nivelul tensiunii arteriale.

Factorii de risc pentru dezvoltarea hipertensiunii arteriale

De obicei, hipertensiunea arterială este tratată cu diuretice tiazidice, inhibitori ECA, blocanți ai receptorilor angiotensinei II, blocanți ai canalelor de calciu. Când nu puteți ajunge la BP normal cu medicamentele de mai sus, medicul dumneavoastră vă poate recomanda alfa, alfa-beta-blocante, beta-blocante, inhibitori de renină, antagoniști ai aldosteronului, agenți cu acțiune centrală, vasodilatatoare.

Când tensiunea arterială rămâne foarte ridicată, în ciuda faptului că ați luat cel puțin trei variante, dintre care una ar trebui să fie diuretică, veți fi considerat un “pacient cu hipertensiune arterială rezistentă”. Dacă vă încadrați în categorie, medicul dumneavoastră va evalua cauza de bază.

El ar lua în considerare adăugarea unui antagonist de aldosteron, cum ar fi spironolactona (aldactona). Acest lucru poate ajuta la controlul hipertensiunii rezistente.

Factorii de risc care vă pot crește șansele de a dezvolta hipertensiune arterială:

Alcool: consumul excesiv de alcool nu numai că vă poate afecta tensiunea arterială, dar vă poate afecta și inima și ficatul.
Istoric familial: dacă unul sau mai mulți membri ai familiei dvs. au hipertensiune arterială, este posibil să aveți un risc ridicat de a dezvolta hipertensiune arterială.
Obezitate: hipertensiunea arterială este, de asemenea, foarte frecventă la persoanele cu obezitate și supraponderale.
Lenea: persoanele care sunt inactive fizic au o frecvență cardiacă mai mare. Acest lucru pune prea multă presiune în artere, ceea ce duce la hipertensiune arterială.
Tutun: mestecarea sau fumatul pot deteriora mucoasa arterelor, ceea ce poate duce la hipertensiune arterială severă.
Vitamine inadecvate: prea puțină vitamină D și potasiu din alimente pot perturba nivelurile de sodiu din sânge, ceea ce duce la hipertensiune arterială.

Care sunt remediile naturale pentru hipertensiunea arterială?

Hipertensiunea arterială este o afecțiune care trebuie tratată la momentul potrivit. Cu toate acestea, unele remedii naturale vor funcționa pentru hipertensiune arterială, cum ar fi menținerea unui IMC sănătos, exerciții fizice regulate, tăierea excesului de sodiu, consumul de zahăr și carbohidrați rafinați, renunțarea la fumat și alcool, consumul unei diete bine echilibrate, reducerea stresului, exerciții de respirație pentru a vă calma mintea și meditația, consumul de alimente bogate în calciu și magneziu, luarea suplimentelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*